Διοργάνωση
Megaro

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων & την Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, παρουσιάζει, την 25η Μαρτίου 2024 και ώρα 20:30, το θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Η Δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», σε σκηνοθεσία Στ.Καραγιάννη. Η πρώτη παράσταση του έργου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την 7η Οκτωβρίου 2021 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού υπό την Αιγίδα της «Επιτροπής 2021», στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Ακολούθησαν η δεύτερη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την 22α Μαρτίου 2022 και η τρίτη την 9η Ιουλίου 2022 στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου στο πλαίσιο του ομώνυμου Φεστιβάλ. Η Εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ARCADIA
Arcadia
Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ/
Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1834

Δύο ημέρες κάθε εβδομάδας μια ιδιότυπη, νεοσύστατη θεατρική ομάδα κάνει πρόβα. Στη σκηνή βρίσκονται πέντε άντρες. Κάποιοι φορούν κοστούμι, γραβάτα, οι περισσότεροι καλοσιδερωμένα πουκάμισα. Oχι, δεν είναι οι ενδυμασίες τους για το έργο – απλώς έχουν έρθει κατευθείαν από τις ενασχολήσεις τους. Δεν είναι οι μόνοι, όλοι οι έχοντες υποκριτικό ρόλο στην παράσταση, άντρες και γυναίκες, είναι νομικοί – το «καστ» περιλαμβάνει από ασκούμενους δικηγόρους μέχρι τον πρόεδρο της Eνωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Ηλία Αναγνωστόπουλο.

Η αναβίωση της δίκης του «Γέρου» Θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1 στις 8.30ΜΜ
Days
Hours
Minutes
Seconds
dikikolokoroni.gr
OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Tην Οργανωτική Επιτροπή απoτελούν οι Νομικοί: Χριστόφορος Αργυρόπουλος Δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη». Ηλίας Αναγνωστόπουλος Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΕΕΠ, Ομ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ. Δημήτρης Αναστασόπουλος Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Σπυρίδων Βλαχόπουλος Δικηγόρος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ. Αριστείδης Χατζής Δικηγόρος, Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο: Mιχάλης Ρέππας & Δημήτρης Παπαθανασίου. Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης, Σκηνογραφία - Επιμέλεια Κίνησης: Σταύρος Λίτινας, Μουσική-στίχοι: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ενδυματολόγος: Ντένη Βαχλιώτη, Επιστημονικός Σύμβουλος: Αριστείδης Χατζής,

Μουσική Διδασκαλία: Αλέξης Πρίφτης, Τραγούδι: Βερόνικα Δαβάκη, Ήχος: Παναγιώτης Χρονέας, Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βοηθός Σκηνοθέτη–Χορογράφου: Γαρυφαλία Γιαννή, Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σταύρου.Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: Φρύνη Λάλα, Θωμάς Χαρέλας, Γεωργία Λαβαζού, Νατάσα Ταμπουρατζή, Ιωάννα Αναστασοπούλου, Τάσος Σπηλιόπουλος, Κατερίνα Τσιώνα.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Tους ρόλους του θεατρικού έργου «Η Δίκη του Κολοκοτρώνη» ερμηνεύουν οι: Ηλίας Αναγνωστόπουλος (Παναγής-Μαρίνος Βαλσαμάκης, συνήγορος υπερασπίσεως Θ. Κολοκοτρώνη), Δημήτρης Βαλάσης (Εδουάρδος Μάσσων, Επίτροπος της Επικρατείας), Δημήτρης Γκαβέλας(Δικαστής Γεώργιος Τερτσέτης), Λυκούργος Καμηλάκης(Γραμματέας), Νίκος Κοντιζάς(Δικαστής Γεώργιος Τερτσέτης), Περικλής Κοντόγγονας(Χριστόδουλος Κλονάρης, συνήγορος υπερασπίσεως Δ. Πλαπούτα), Γιώργος Παπαγιάννης(Δικαστής Δημήτριος Σούτσος), Γιώργος Πυρομάλλης(Αναστάσιος Πολυζωίδης, Πρόεδρος του Δικαστηρίου), Τάσος Τριανταφύλλου(Δικαστής Φωκάς Φραγκούλης), Βασίλης Χειρδάρης(Δικαστής Ανδρέας Βούλγαρης)Παναγιώτης Χριστόπουλος(Υπουργός Δικαιοσύνης Κων/νος Σχινάς).

Επίσης οι: Γιώργος Κόσσυφας(Μάρτυρας), Γιώργος Κουβαράς(Μάρτυρας), Απόστολος Κούρτης(Μάρτυρας), Στρατής Κρητικός(Μάρτυρας), Χρήστος Μαγουλάς(Μάρτυρας), Παντελής Μπράτης(Μάρτυρας), Στράτος Νικολούδης(Γραμματέας), Έλλη Γεωργιδάκη(Χορός), Ελίνα Γεωργίλη(Χορός), Στεφανία Γιαννακολουκά(Χορός), Ζωή Ιωαννίδη (Χορός), Μαριάννα Κοκκινάκη(Χορός), Άννα Μπασιάκου(Χορός), Ηλιάνα Παπαχαραλάμπους(Χορός), Αναστασία Σανιδά(Χορός), Κέρυ Σαπουντζή(Χορός), Βασιλική Σισμανίδου (Χορός), Ελεονώρα Φρατζεσκάκη(Χορός), Δήμητρα Χρυσαΐτη(Χορός).

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ

Καταστατικός σκοπός της Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων είναι η αντιμετώπιση θεμάτων θεωρίας και πράξης του Ποινικού Δικαίου, ειδικότερα δε η συμβολή στην εξύψωση του δικανικού λόγου και η θεραπεία των αναγκών του δικανικού βήματος.Η Ε.Ε.Π αριθμεί σήμερα 400 μέλη σε πανελλήνια κλίμακα, στην πλειονότητά τους δικηγόροι-ποινικολόγοι.Στις τάξεις της Ένωσης ανήκουν επίσης εισαγγελείς, δικαστές και πανεπιστημιακοί. Για την επιδίωξη των σκοπών της η ΕΕΠ διοργανώνει επιστημονικές εκδηλώσεις (διαλέξεις, συζητήσεις, σεμινάρια και συνέδρια) για επίκαιρα θέματα με πρακτικό και θεωρητικό ενδιαφέρον και επιμελείται την δημοσίευση εισηγήσεων, μελετών και άρθρων των μελών της. Η ΕΕΠ παρακολουθεί συστηματικά την νομοθεσία και την νομολογία καθώς και την νομοπαρασκευή και παρεμβαίνει με προτάσεις και παρατηρήσεις που αποβλέπουν στην βελτίωση της ποιότητας της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης.

Στους βασικούς στόχους της ΕΕΠ ανήκει η υποστήριξη των νέων ποινικολόγων που διακρίνονται για το ήθος και την συμβολή τους στην προαγωγή της ποινικής επιστήμης και πρακτικής. Για τον σκοπόν αυτόν έχουν θεσμοθετηθεί βραβεία στη μνήμη των Δημητρίου Μπαμπάκου και Κωνσταντίνου Τσιριμώκου που απονέμονται σε περιοδική βάση σε νέους ποινικολόγους. Η ΕΕΠ έχει καλλιεργήσει στενούς δεσμούς με άλλες επιστημονικές ενώσεις στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή με στόχο την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και την αμοιβαία αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας. Η ΕΕΠ πιστεύει ότι η ραγδαία μεταβαλλόμενη ελληνική και διεθνής πραγματικότητα επιβάλλει την διαρκή και συστηματική σύμπραξη των ποινικολόγων με στόχο την υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών και την αποτελεσματική προστασία των πολιτών απέναντι σε κάθε είδους υπερβάσεις από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις αποτελεί μη κερδοσκοπικό σωματείο, αποτελούμενο από δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους, μέλη τόσο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών όσο και των άλλων δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος, καθώς και από απόφοιτους Νομικών Σχολών εν γένει. Καταστατικός σκοπός της e-Θέμις (κατ΄άρθρο 2) είναι: Α) Η ενημέρωση και επιστημονική αρωγή προς Δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους – μέλη τόσο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών όσο και των λοιπών Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος – και νομικούς, καθώς και η καλλιέργεια και προώθηση επιστημονικού διαλόγου για κάθε αντικείμενο που ενδιαφέρει τα μέλη της Ένωσης.

Ειδική, όμως, έμφαση δίνεται στα ζητήματα που αφορούν το διαδίκτυο, την ηλεκτρονική επικοινωνία, τα προσωπικά δεδομένα καθώς και οποιοδήποτε άλλο θέμα που άπτεται του χώρου της τεχνολογίας ευρύτερα. Επί των ζητημάτων και τομέων αυτών σκοπείται η αντιμετώπιση παντός νομικού θέματος και η συμβολή στην καλλιέργεια του επιστημονικού διαλόγου στην χώρα μας επ’ αυτών. Β) Η μελέτη των συνθηκών που επικρατούν στο χώρο δραστηριοποιήσεως των μελών του Σωματείου, και η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων αυτών. Γ) Η ηθική, πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανύψωση των μελών του Σωματείου . Δ) Η καλλιέργεια και ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του Σωματείου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η Επιτροπή Διοργάνωσης ευχαριστεί θερμά τις Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη για την ευγενική χορηγία των προγραμμάτων

nb.org

εισiτηρια
εισιτηρια/
Κράτηση & Αγορά Εισιτηρίου

Kάντε Κράτηση, επιλέξτε διάζωμα και τιμή και αγοράστε τώρα το εισιτηριό σας / BUY YOUR TICKET NOW

 tickets